15 Aralık 2009 Salı

KIŞ MEVSİMİNDE SAZAN AVI DENEMESİ


Önceden planlanladığımız ve hazırlıklarını yaptığımız  bir avdı ama avdan  bir gün önce meteoroloji raporlarına baktığımda ilk iki günün yağışlı üçüncü günün ise karlı olduğunu görünce iptal edip etmemeyi düşündüm.Yapılan hazırlıkların bpşa gideceğini düşünerek pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diyerek yola çıktık.Her zamanki gibi meteoroloji yanılmamıştı.Yolda yağmurla karşılaştık.Tek düşüncemiz avlakta cadırlarımızı kurup naylonları çekinceye kadar yağışın ara vermesi idi bu isteğimizde gerçekleşti.Akşam olmadan çadırlarımızı kurup.Oltalarımızı atmıştık.




Bundan sonrası sazan efendilerin oltalarımızı ziyaretine kadar sabretmeye kalıyorduki sabırda amatör balıkçıda bol bulunması gereken şey.


Göker kardeşimle başladığımız ava orada olduğumuzu öğrenip katılan Neval ve iki arkadaşının katılımı ile avlak şenlendi.Balıkçılık sohbetleri koyulaştı.


ve avın tek sazanı limitler haricinde bir çapak ve aynen yıpratılmadan suya iade edildi.


Üç gün iki gecelik avda başka sazanda alınamayınca dönüşe geçildi.Bizi avlakta yakalayamayan kar yolda yakalamıştı.Mevsimin ilk karı ile avda karşılaştık.


Hiç yorum yok: