26 Eylül 2011 Pazartesi

AVLAKTA 5 GÜN 4 GECE (   07-11.EYLÜL.2011)


AVLAK: Güzel ülkemin güzel bir barajı

KATILIMCILAR: Ben, Ateş hocam ve Hikmet amca  ve av süresince birer gün avlanmak veya akşam çay partilerine katılmak için ziyaretimize gelen dostlarımız.(hepsine avımıza renk kattıkları bizleri ziyaret ettikleri için teşekkürler.)

TAKIM(LAR): Çoğunlukla tek iğneli helikopter montajlar...

YEM: Boncuk, boili, (yemlemede kırık kuru mısır ve pellet kullanıldı)...

SU: Ölçüm yapılmadı

HAVA: Açık ve güneşli. 5 günlük avın iki gecesi oldukça soğuktu ve çiğ düştü. Genel olarak gecelerin soğumaya başladığı gözleniyor, Ayın durumu ise dolunaya yakın bir evredeydi..Öğleden sonraları  gece yarısına kadar rüzgar kuzeybatıdan oldukça kuvvetliydi.


BALIK: En büyüğü 60cm. (3.5kg.) olan 20 ADET CİVARI limit üstü balık yakalandı. Yakalanan limit altı balık sayısı diğer avlara göre çok azdı...

NOTLAR: 5 günlük bu avda yine sazan aktivitesinin daha fazla olduğu ve hiç olmadığı periyotlar yaşandı. Avlanılan bölgede marker ile yapılan ölçümlerde takımların düştüğü 40-50m. cıvarındaki noktalarda su derinliği 3-3.5m olarak saptandı. Kıyılar ise plaj şeklinde sığlaşan ve çamur-batak karışımı yapıda olup oltaların düştüğü noktalardaki alt yapı ise batak ve parçalı yosunlu bir özellik gösteriyordu. Zaman zaman (dolunaya yakın aydınlıkta bile) limit üstüne yakın sazanların atladığı da gözlendi.
Boili denemelerinden vazgeçilmedi, scopex, strawberry, halibut ve meyve karışımlı boilileri sürekli denedik, ancak bir vuruş kaydedilmedi. Orta boy ve bir boy küçük sarı boncuklarla   aynı boylarda 40-45cm.lik sazanlar yakalandı.
Hafta içinde dahi gölette çok sayıda araç ile yoğun bir amatör baskısı vardı. Hafta sonları bu baskı çok daha yoğundu sazan aktivitesinin azalmasının bu yoğun baskı nedeni olduğunu değerlendirdik.
Bu avın en büyük balığı olan 60cm.'lik sazanın gece yarısına yakın bir zamanda ve mehtabın en yoğun olduğu dönemde oltaya gelmesi şaşırtıcıydı. Helikopter montaj üzerindeki uzun köstekli orta boy sarı boncuğa gelen bu trofe adayı yaklaşık 10dk.'lık bir mücadelenin sonunda teslim oldu. Bu avımızda bu gölette bu sezon yakaladığımız 60 cm.lik sazan boyutunu aşamadık.




Bu gölette bulunduğunu bildiğimiz daha büyük sazanların su fazlalığı nedeniyle oltalarımızın ulaşamadığı  kısımlarda olduğunu tahmin edip yoklamalarımıza devam ediyoruz.Neticede trofe sazan sabır ve araştırma işi.
Her avımızda olduğu gibi bu avımızda da yakalanan balıkların tümü gerek biz gerekse özendirmek amacı ile çevremizde bulunan diğer amatörlerin çocuklarının yardımı ile suya iade edildi.

 
Bu avda iki sezondur kullandığım ve yaklaşık 150 gün 150 gece yağış,nem,gecenin  soğuğu ,gündüzün sıcağında kullanma ömrünü tamamlayan çadırımın emekli edilerek yani getirttiğim çadırı kullandım.Yeni çadır 2cm.aliminyum   polleri,çabuk kurulup toplanması ,gerektiğinde ön bölümün açılması ve kumaş kalitesi ile amaca uygun görülüyor.Tabi eksilerini kullandıkça görüp önlem alacağım.Yeni çadırımın birkaç görünümü