13 Kasım 2014 Perşembe

SAZANCILIK EMEK İSTER ADIM ADIM SAZAN AVI HAZIRLIKLARI-(1 bölüm)

Sosyal medyada yayınlanan trofe niteliği taşıyan sazan fotoğraflarının bir de arka planı vardır.Bazıları küçümse de sazan avı özen avıdır.Hazırlıkları günler önceden başlar.Bir sazan avı oturumunun 3-4 gün sürdüğü düşünüldüğünde av donanımınız haricinde nelere ihtiyaç olacağı ortaya çıkar.

sazan avına  karar verildiğinde ilk düşünülmesi gereken avlağın ve planladığınız yerin dolu olması ihtimaline karşın alternatifinin seçilmesidir.Avlağın seçiminde mevsimsel faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.Geçmiş yıllar da yaptığınız avları arşivlemeniz avlak seçiminde kolaylık sağlayacaktır.
Avlak seçilip hazırlıklar tamamlandığında göç başlar.

Avlakta yerinizi seçtikten ve eşyalarını indirdiğinde ben kuruluma sazan sehpası kamış sehpası (Rod-pod)'un kurulması ile başlarım.Sazan sehpasının kurulumundan bir kaç fotoğraf.


Kamış sehpanız ,alarm ve misina gerdiricileriniz takıldıktan sonra sıra oltaların hazırlanmasına gelir.

sazan avı kamışlarında sağlamlığı (az ek az risk)ve aksiyonları nedeniyle 2 parçalı kamışlar tercih edilmektedir.Ben taşıma kolaylığınden 3 parçalı kamışları tercih ediyorum.
Kamışlarımızın hazırlanıp makinalarımız takıldığında bölgeye ve kullanacağımız yeme uygun montajlarımızın hazırlanmasına başlayabiliriz.
 Bu avımızda boili ,sert montaj kullanacağım.

Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi güvenlikli klşps ve kurşunum takıldıktan sonra araya bir kolay mantoj aparatı koyarak av esnansında gerekli saçak değiştirmelerini yapmakta kolaylık sağlanmaktadır.