23 Mart 2009 Pazartesi

FİBER VE KARBON KAMIŞLARIN KIYASLANMASI






Yurt dışından gelen malzemelerin çeşitliliğinin artması sonucu bir çok tanınmış markanın 2.kalite taklit ürünleri de piyasalarımızda görülmektedir. Bilindiği gibi piyasada gerçek karbon kamışlar fiberlere göre oldukça yüksek fiatlara satılmaktadır.Aldığımız kamışın Fibermi yoksa hakikaten karbon kamışmı olduğunu anlayabilmemiz için iki kamış arasındaki farkları aşağıya çıkardım.Kaliteli Malzeme alımında aldatılmamak ve yanılmamak için esas olan tanınmış markaların kendi imalatı olan tescilli markalarını seçmektir.Bu fiatları yönünden mümkün olmadığında da fiat-kalite kıyaslaması yaparak amacımıza en uygun malzemeyi almalıyız.



KAMIŞIN KARBON VEYA FİBER OLDUĞUNU NASIL ANLAYABİLİRİZ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karbon kamışların en belirgin özelliği arka kapağı açıp içine baktığımızda karbon kamışlar siyah renkte olmasıdır.Renk sarı veya kahverengi ise kamış fiberdir. Son zamanlarda kaliteli fiberden imal edilmiş bazı kamışlarda siyah renk imal edilmektedir.Karbon kamışların yapısında enine kısa boğumlar olmalıdır.Kamış ışığa doğru hareket ettirildiğinde karbon kamışlarda hologrom benzeri parlaklık görülür.Aynı boy ve ebatlar da iki kamıştan hafif olanı karbondur.Çekerleri aynı olan kamışlardandaha ince ve hafif olanı karbondur.



KARBON KAMIŞLAR
Karbon kamışlarda et kalınlığı daha ince olduğundan, aynı ağırlık ve çekerindeki fiber kamışlara göre daha incedir, böylece sapı daha rahat kavranır.

Hafif olduğu için kamışa hakimiyet daha fazladır, yeme ve oltaya daha kolay ve daha doğal hareket verilir.

Karbon kamışların kalınlığı az ve daha hafif olmaları nedeni ile kamışın ucundaki balık hareketi daha iyi hissedilir.

Karbon kamışlar malzemenin pahalı olması nededniyle fiber kamışlardan pahalıdır.

Karbon kamışların hasara uğramaları durumunda tamirleri zordur belirli markalar dışında yedek elemanları zor bulunur.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

benim bu konuda özelikleri açısından ve kullandığım için bir önerim var .DAM STELLPOOWER 3.90,4.20,4.50 BOYLARDA karbon kamış ben 4.20 sini kullandım boyuna göre hem çok hafif 150,200 atarlı orta aksiyonlu gerek atışlarda gerek balığı hissetmede gerekse çekişlerde gerçekten çok güzel bir kamış .at çek için uygun değil ama at çekin haricinde her türlü takımın kullanılacağı bir kamış..saygılarımla...