29 Kasım 2009 Pazar

AMATÖR BALIKÇILIK DERNEKLERİ ANKARA TOPLANTISI

Platform üyesi 11 dernek olan RASTGELE-DER, KAMADER, SAMADER, BKGD, USOBDER, OLTACILARDER, ASOBDER, ESABDER, OLTA ÇEVREDER, AVRASYADER, KAHRAMANLARDER temsilcileri ikinci toplantılarını 24.10.2009 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdiler.





Sabah saat 10:00 da başlayan toplantı, akşam saat 17:30 da sona erdi. Yorucu, ancak oldukça verimli geçen toplantı da, platformun yapısı, ülkemiz amatör balıkçılığının sorunları, dernekler arası ilişkiler tartışıldı, yapılabilecekler konuşuldu, kararlar alındı.

Platformun daha verimli işleyişinin sağlanması, dernekler arası koordinasyonunu sağlaması ve basın temsilciliği yapmak üzere Platform Koordinatörleri seçilerek görevleri belirlendi.
Platformun uluslararası alanda temsil edilmesini sağlamak, ve uluslararası ilişkilerini yürütmeleri amacıyla Uluslararası İlişkiler Komisyonu oluşturuldu.

Eğitim konusunun önemine vurgu yapılarak, Amatör Balık Avcılığı ve çevre sorunları ile ilgili eğitim konusunda derneklerin daha verimli çalışmalar yapmaları konusunda prensip kararı alındı.
Yürürlükte olan Amatör (Sportif) Su Ürünleri Avcılığı Kuralları içerisinde yer alan bazı hususların yeniden düzenlenmesine ilişkin görüşler ele alınarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne iletilmek üzere kayıt altına alındı.



Rastgele-der üyesi Burak KALAÇ Trabzon Alabalık Çalıştayı'na ilişkin sunumunu toplantıya katılan platform üyelerine de aktararak, çalıştay ile ilgili izlenimleri hakkında bilgi verdi.
Platform toplantısına katılan dernek temsilcileri, akşam yemeğinde bir araya gelerek toplantının vermiş olduğu yorgunluğu üzerlerinden atmaya çalıştılar.




Platform üyesi 11 derneğin temsilcileri düzenledikleri yemeğe katılan Uşak Milletvekili Sayın Osman COŞKUNOĞLU, YABAN TV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Melih MERİÇ ve YABAN TV Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Taki DOĞAN’ a ülkemizdeki amatör balıkçıların, av ve avlakların giderek büyüyen sorunları hakkında bilgi aktardı.




Sorunların TBMM ve Basında ele alınması için destek beklenildiği, ilgisizlik ve denetimsizlik sonucunda ortaya çıkan yok oluşun bir an önce engellenmesi gerektiği dile getirildi.






Toplantıya Katılanlar:
Nasuhi ALBULAK

İstanbul - BKGD Yönetim Kurulu Başkanı

UBDP Koordinatörü

Efkan GÜVENDİ

Ankara - RASTGELE-DER Yönetim Kurulu Başkanı

İsmail ATALAY

Uşak - USOBDER Yönetim Kurulu Başkanı

Serkan İNANÇ

Ankara - OLTACILARDER Yönetim Kurulu Başkanı

UBDP Koordinatörü

Mustafa GÜNEŞ

G.Antep – OLTA ÇEVREDER Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet KUNDAK

Afyon - ASOBDER Yönetim Kurulu Başkanı

Tezcan AVCILAR

K.Maraş - KAHRAMANLAR DERNEĞİ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Abdullah UĞUR

Sakarya - SAMADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Semih KOLÇAK

Sakarya - SAMADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Erhan TAYLAN

Ankara – RASTGELE-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Oktay AYDINER

Kocaeli - KAMADER Genel Sekreteri

UBDP Koordinatörü

Abdurrahman ÇETİNKURŞUN

Afyon - ASOBDER Yönetim Kurulu Üyesi

İlhan HACIOĞLU

İstanbul AVRASYA-DER Yönetim Kurulu Üyesi

UBDP Uluslararası İlişkiler Komisyonu Üyesi

Gürkan DÖNMEZ

Ankara - OLTACILARDER Yönetim Kurulu Üyesi

Ergun ALTUNTAŞ

Ankara - OLTACILARDER Yönetim Kurulu Üyesi

Osman DENKSOY

Eskişehir - ESABDER Üyesi

Tarık ERSAL

Ankara – RASTGELE-DER Üyesi

UBDP Koordinatörü

Burak KALAÇ

Ankara – RASTGELE-DER üyesi

UBDP Uluslararası İlişkiler Komisyonu Üyesi

Kerem AVŞAR Ankara – RASTGELE-DER Üyesi