2 Ağustos 2011 Salı

Avlakta '9'gün '8'gece.

Ekibimiz yine aynı Ateş DALYAN hocam babası Hikmet amca ,ben ve gerek kısa süreli ziyaret,gerekse birlikte avlanmak için 1-2 günlüğüne bizlere katılan arkadaşlarımız.
4 ve 5 günlük oturumlardan sonra tekrar 5 gün kalmak niyeti ile gittiğimiz avlakta arzuladığımız trofe balığı bulamayınca kalış süremizi uzatarak bu defa 9 gün kaldık.Bu avda yakaladığımız en büyük balık 45-46 cm.civarında olsada limitleri zor geçen 40-42 cm.lik  ve limitlere yaklaşan 35-40 cm. arası yakalanan sazan çapaklalarının heyecanı ve kampımızı ziyaret eden ve bizlerle olta atan dostlar sayesinde güzel günler geçirip bu güzellikleri doyasıya yaşayabilmek için kamp süremizi uzattık.Kampımız süre olarak uzayınca değişik yemlerle yemleme ve boili,pelet sahte boili,boncuk ve mısırı deneme şansımız oldu.

kampımızda benim yerleştiğim bölgede bir gün batımı.
Yemlemede kullanılan taban yemleri hazırlanmış kurutma sırasında.

Hazırlanan yemlerin sapanla oltalarımızı atacağımız bölgeye gönderilme çalışmaları.

PVA (suda eriyen) poşet ve filelerde hazırlanmış yemler.

Yapılan yemleme sonunda oltalarımız sularda.sazanları bekliyoruz .fazlada gecikmediler .Balık genellikle gündüz ve rüzgarın sakin olduğu saatlerde 05-9 ve 17-20 saatleri arasında aktifti.gece balık vuruşu çok az oldu.Av süresince yaptığımız denemeler sonucu Pelet ve Boili denemelerinden olumlu sonuç almamız limit üstü balıkların bu yemlere gelmesiydi.Buda balıkların yemimizi denemeye başladıklarının ve uç montajlarımızın uygun olduğunun göstergesiydi.
Av süresinde yakalanan limit üstü sazanlardan bir kaçı.
 .

Boili ile yakalanan bir sazan çapağı kepceden alınırken.
Bir çapak oltada çekiliyor.

Bu avdada diğer avlarımızda olduğu gibi dostlarımız bizleri yanlız bırakmadı gerek ziyaret gerekse bizlerle birlikte avlanmak için gelen arkadaşlarımız avımız müddetince bize güzel anlar yaşattılar.Hepsine teşekkürler
.
9 günlük kampımızın 3 günlük bölümüne katılan sevgili Olcay gerek muhabbeti gerekse hazırladığı nefis yemekleri ile kampımıza renk kattı.
Dostların ziyareti ile renklenen kamp gecelerinden biri.Konu tabi ki sazan muhabbetin tadına doyulmuyor.Balık beklerken geçen saatlerin odostlar sayesinde farkına dahi varmıyoruz.Geç saatlere kadar süren sohbetlerden birinden bir görünüm.

İki gün bir gece bizlere katılarak birlikte avlanma imkanı veren Murat GÜNDÜZ hocamla gece kamp ateşi  sohpetlerimizden bir anı.tutulan balıklar unutulur fakat bu anlar asla..



Murat KİRACI hocamda kısa sürelide olsa kampa katıldı ve limitt üstü bir sazanı kucakladı.Sazanı limitlere yakın diğer bir çapakla suya iade edilmeden önce kıyas olsun diye yanındaki çapakla birlikte  ölcümde.
Gelecek yıl daha büyüğünü yakalamak istiyorsan bu yıl limit üstüleride salacaksın.Murat Hocam'da öyle yaptı.
SERİN SULARA DÖNÜŞ.







.
Kamp 9 gün olunca lojistiğimizde güçlü olmalıydı.Günlük buz ve taze yiyecek teminin yapan Hikmet Amca'ya teşekkürler.Bir akşam yemeğinde ön bahcede hazırlanan masamız
Yine bir akşam yemeği menüde tavuk destekli türlü,makarna,salata ve cacık var.
her avımızda olduğu gibi bu avımızdada yakalanan tüm sazanlar limitaltı,limit üstü ayırımı yapılmadan gelecekte trofe olarak tekrar görüşmek dilekleriyle yaşama iade edildiler .İadelerden bir kaç görünüm.











Sonlar ayrılıklar hoş değildir fakat artık dönüş zamanı.Bu avımız da bizi bir gün olsun yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza tekrar teşekkürler.Beraber yakaladık beraber saldık yaşamanın ,yaşatmanın tadını birlikte tattık.Elleriniz dert görmesin. 01 Ağustos ramazan arifesi Ramazan'ın güzelliklerini evimizde karşılamak için dönüş hazırlıklar ve dönüş.



Hiç yorum yok: