26 Şubat 2009 Perşembe

GEZER KURŞUNLU SAZAN OLTASI

Tek kancalı gezer kurşunlu sazan oltası
Tek kancalı gezer kurşunlu oltalar zeminin çalılık ve yosunlu takılma ihtimali çok olan yerlerde , balığın kurşunun ağırlığını hissetmeden yemi ağızlaması maksadı ile kullanılır.Ben bu montajda ana bedenime ekleyeceğim lead core kullandı.İlk olarak buna bir adet stoper ekleyerek başladım.








 Misinanın(Lead core'nin) kurşun deliğinde hareketi esnasında yıpranmasını önlemek için geniş delikli bir kurşunun içinden plastik boru geçirilip her iki uçtan silikonla sabitledim ve bu şekilde bedene taktım.
.











Hazırladığımız bedendeki alt fır döndünün ucuna 10-15 cm.lik tercihen carbon misinaya kancamız bağlanarak kösteğimiz oluşturulduğunda oltamız hazırdır.



Bu tür avlanmada dikkat edilecek husus balık yemi ağzına aldığında kurşunun ağırlığı olmadığından tasmalanmıyacak ve kanca takılmayacaktır.Son hareketi bizim yapmamız gerektiğinden oltaya yakın olmamız gerekmektedir.İyi tarafı ise bir takılma olayında kaybedilen sadece bir adet iğne olmasıdır.




Bu tür olta bolili türü avlanmada kullanıldığı gibi kancanın ucunda bağlanan halkalı ip kesilerek normal yem takarakta kullanılabilir.Bereketli avlarda kullanmanızı dilerim.



__________________